Juventina / KAKO IZBRATI KIRURGA ZA POSEG?

Žal pot do operacijske dvorane pogosto tlakujejo marketing, promocije in lepe besede. Akcije. Toda beseda akcija pogosto izgubi prvotni pomen – dejanje. Akcija v moderni družbi pomeni znižanje; znižanje cene, znižanje kakovosti, znižanje vloženega truda. V operacijski dvorani pa štejejo zgolj akcije, dejanja – v pravem pomenu besede.

Ljudje, ki sledijo oglasnim sporočilom, rumenim medijem in ne prepoznajo dobro načrtovanih pristopov trženja ter jih prepričajo svetleči napisi in nizke cene, lahko svoje odločitve obžalujejo vse življenje, kajti rumeni mediji (pre)pogosto objavljajo senzacionalistične novice, za katerimi, žal, stojijo tudi kirurgi, ki so se namesto za etično držo, s katero bi koristili ljudem, odločili za dobičkonosen posel. S svojim delom celo pohabljajo telesa lahkovernih ljudi, ki ne znajo racionalno razmišljati ter trezno pretehtati med željami in posledicami. Nizka moralno-etična načela nekaterih estetskih kirurgov in njihovo pomanjkljivo znanje ogrožajo zdravje ljudi in plastično kirurgijo kot pomembno kirurško panogo, katere osnovni cilj so povrnitev funkcije in oblike telesa ter telesna skladnost, estetika.

Pot do operacijske dvorane naj ne tlakuje marketing!

Pomembna naloga vseh uporabnikov estetskih posegov je, da poiščejo usposobljenega in izkušenega izvajalca. Enako kot pred srčno, ginekološko, ortopedsko ali nevrokirurško operacijo preverite, ali je izbrani kirurg:

– zaključil program usposabljanja iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije,

– ima ustrezno licenco za opravljanje dela s področja plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije (www.zdravniskazbornica.si),

– ima ustrezne izkušnje,

– ima ustrezno zavarovalno polico.

In ali bo:

– dal jasne in iskrene informacije o pričakovanih rezultatih, stran- skih pojavih in zapletih,

– opravil poseg v akreditirani, primerno opremljeni ustanovi z ustrezno usposobljenim osebjem,

– napisal in vam izročil natančen izvid o postopku, ki ga je izvedel,

– omogočal ustrezno oskrbo po posegu in vas spremljal medokrevanjem,

– znal poskrbeti za morebitne zaplete,

– podal želene informacije o uporabljenih materialih in natančnepodatke o vgradnih materialih.

Estetski kiriurški posegi niso nujni kirurški posegi, ki rešujejo življenja in jih moramo opraviti v čimkrajšem času, brez ustrezne predpriprave. Izkušeni estetski kirurgi se izogibajo pacientov, ki želijo kirurške posege opraviti teden ali dva pred pomembnimi družinskimi dogodki. Omejeni časovni okvirji so nepotreben dodaten pritisk tako za kirurga kot pacienta. Poseg bo lahko dobra izkušnja, le če bo dobro načrtovan, usklajen med kirurgom in pacientom, ki bo imel podporo družinskih članov ali zvestih prijateljev ter na voljo dovolj časa in primeren prostor za okrevanje.

Posegi estetske kirurgije so običajno ena večjih odločitev v življenju. Vzemite si čas in o vsem premislite v miru. Vsaka impulzivna odločitev je običajno odraz stiske, ki jo v tistem obdobju doživljate. Ko ste prepričani, da poseg lahko izboljša vašo kvaliteto življenja, pa se z enako odgovornostjo lotite iskanja kirurga, ki bo s posegom uresničil pričakovanja.

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri