Bližje, kot je poletje, večkrat se ustavimo pred ogledalom in strmimo v svojo podobo; opažamo spremembe na telesu in se trdno odločimo, da jih pred poletjem odpravimo. V kolikor si ne pomagamo s kirurškimi metodami, se preoblikovanje telesa ne bo zgodilo čez noč. Kako se naj lotim oblikovanja svojega telesa?  

Mantra današnjega sveta je hitro. Hitro bi radi postali lepi, zdravi, polni energije. Izgubili kilograme, odvečne centimetre. Po možnosti brez napora in bolečin. Seveda čudežna tabletka ne obstaja; zato je ključno, da se preoblikovanja lotimo celostno - s pravilno prehrano in vadbo. Pri tem pa je lahko odlična sopotnica tudi terapija limfne drenaže.

Čistilni sistem našega telesa
Da bi lahko razumeli kako pomemben je limfni sistem, je najprej čas za osebno izkaznico le-tega. Limfni sistem je del našega imunskega sistema. Naloga sistema je odstranjevanje odvečnih snovi ter tekočine iz telesa.  Limfa je prosojno rumenkasta tekočina (v našem telesu se nahaja trikrat vrč limfe kot krvi). Limfna tekočina sestoji iz vode, odmrlih celic, bakterij, virusov, odpadnih snovi, ki nastajajo pri procesu metabolizma. Limfni sistem je torej nekakšen čistilni sistem, ki poteka ob venskem krvnem obtoku. V bezgavkah se limfna tekočina prefiltrira, očiščena tekočina pa se nato v vratenm delu vrača nazaj v krvni obtok. Limfni sistem je torej nekakšen čistilni sistem; limfna tekočina se premika izredno počasi, sistem pa za svoje delovanje nima nobenega »pogonskega« sistema, kot ga ima kardiovaskularni sistem; tukaj nastopi masaža, ki vzpodbudi delovanje limfnega sistema.

Tehnika, ki pomaga pri izločanju odpadnih snovi

Limfna drenaža je posebna tehnika, ki pomaga limfnim žilam pri odvajanju bremena. Gre za nežno masažo, ki poteka vzdolž limfnih žil. Terapija je uporabna v medicini, kjer se je poslužujemo za zmanjšanje edemov po operativnih posegih, pri poškodbah živcev, motnjah prebavnega trakta… Pri oblikovanju telesa nam limfna drenaža pomaga pri odpravljanju celulita, kot preventiva pri zatekanju nog ali za ohranjanje tonusa kože. Lahko je tudi nepogrešljivi del dehabilitacije po večjih športnih obremenitvah.

Ker terapija krepi imunski sistem in deluje antistresno, je odlična tudi kot preventivno sredstvo za dobro počutje.

Je limfna drenaža primerna zame?

Po vseh naštetih dejstvih sem se odločila, da jo preizkusim tudi sama. Strojna limfna drenaža traja eno uro; preko elastničnih pajkic si nadaneš posebne “hlače,” ki izgledajo kot skafander. Med programom je tvoja edina naloga, da v ležečem ali pol-ležečem položaju pošlješ svoje skrbi daleč stran in se prepustiš nežnemu masiranju, ki poteka od nožnih konic do pasu. Četudi se ti zdi, da se v tvojem telesu ne dogaja nič posebnega, sem spremembe pričela opažati takoj po terapiji; iz telesa se odvaja odvečna voda in z njo strupi, koža postane bolj napeta in svetleča.

Obisk priporočam vsem, ki med prebiranjem spodnjih trditev prikimujete:
-          Če vam kdaj otekajo noge oz. Imate občutek težkih nog
-          Če se spopadate z vsakodnevnimi stresnimi situacijami
-          Če se soočate z zastajanjem vode v telesu
-          Če si želite preoblikovati svoje telo in pomagati pri odstranjevanju celulita
-         Če želite poskrbeti za boljši imunski sistem


 …ali si želite enostavno privoščiti eno uro odmika od norega sveta.

Vstopili smo v marec in če se ti zdi, da so bile zimske počitnice predolge in je čas za pripravo na toplejše mesece, prični danes. Tako bodo tvoje možnosti, da se zadovoljno sprehajaš v najljubših kopalkah veliko večje kot čez tri mesece, ko boš recepte iskala v člankih: Kako do sanjske postave v le 20-ih dneh; kajti to je mogoče samo s Photoshopom.

 

Za več informacij ali naročilo na terapijo uporabite spodnji obrazec.

Imaš vprašanje ali predlog? Piši nam!