Objavljeno od Petra Kordiš  |  18 Sep 2016  |  Ostrina uma

Kako izbrati kirurga za poseg?

Čakam v vrsti, da bi plačala svoje naročilo in za menoj stojita gospodični. Med njima se kmalu prične odvijati vroča debata o korekciji nosu. Kaj takšna sprememba prinese, če je poseg boleč, koliko časa traja okrevanje... Precej časa pa se pogovor vrti tudi okoli cene; skok čez mejo zagotavlja nekaj prihranjenih eurov. Razmišljam o njunem pogovoru in o vseh podatkih, ki sta jih navedli. Zame ključno vprašanje pa je ostalo nedotaknjeno - kdo bo izvedel poseg?

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  03 May 2016  |  Ostrina uma

Vrednost vs cena

Vasica na Kornatih, ljubka kavarna, obdana z vonjem borovcev in magičnim vonjem sveže kave. Nekje z desne v nosnice prodira oster vonj po svežih ribah.. Točno tam sem ob skodelici, z roza nohti in sveže umitimi lasmi, z zaprtimi očmi, širokim nasmehom in popolnoma sproščena, udobno nameščena v naslonjač, začela razmišljati o vrednosti in ceni.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  14 Feb 2016  |  Ostrina uma

Zakaj bi moški zveze končali 13. februarja?

Valentinovo - romantičen dan ali nočna mora?
Praznovanje praznikov je v človeški naravi. Če so včasih praznovali zgolj večje praznike, so se danes v ospredje pririnili osebni prazniki. Rojstni dan je dan, ko priredimo veliko zabavo, okrasimo stanovanje in povabimo prijatelje. Na ta dan smo v središču pozornosti, vse je namenjeno nam. Zadnje čase opažam, da ljudje med nakupovanjem daril ob različnih praznikih pristavijo darilce, ki ga poklonijo sebi. Lahko rečemo, da današnja kultura drvi na vlaku narcisoidnosti in kot kaže - se kaj kmalu ne misli ustaviti? Prvorazredne vagone na tem vlaku smo si očitno rezervirale kar ženske, ki kljub vsej sodobni emancipiranosti, nekje globoko v sebi pričakujemo, da nam bo moški del populacije k nogam polagal darilca. 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  06 Feb 2016  |  Ostrina uma

Kako bi izgledale sodobne pravljice?

In srečno je odplačevala kredit - do konca svojih dni. Pustila sem domišljiji prosto pot in si predstavljala v kakšni preobleki bi se klasične pravljice znašle danes. Kaj bi bilo, če bi ti liki skočili iz glav pisateljev kasneje? Če bi se dogajale v novejšem času? Bi se na zgodbe vseeno zdele hudo očarljive, zapeljive, romantične? Kako bi se med kopico čevljev znašla Pepelka, katere uspavalne tablete bi v globok sen zazibale Trnjulčico?

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  13 Jan 2016  |  Ostrina uma

Pozitivno informacijo, prosim!

V poplavi negativnih informacij si želim zgolj sr(e)čno zgodbo. Samo od leta 1985 do danes smo se navadili na dan prejemati petkratno količino informacij. Zato ni čudno, da dnevni časopis že davno ni dovolj.  Novice se spreminjajo minutno. Navajeni smo operirati z njimi in jih skoraj potrebujemo za normlano delovanje, zato si informacije zagotavljamo iz različnih virov. 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  03 Jan 2016  |  Ostrina uma

Se je možno držati novoletnih zaobljub?

Vsako leto si rečem - letos pa se ZAGOTOVO držim novoletnih zaobljub...
Odštevanje se je zaključilo, šampanjec je popit. Prebudili smo se v prvi ponedeljek v letu 2016. Zasnežen. Ob koncu decembra se že (prav klišejsko) prične ponavljati mantra o novih navadah. Nekateri sklepe sprejemajo skozi vso leto, drugi čakajo na magično prelomnico koledarskega leta. Ne glede na to, kdaj se odločiš za spremembo, ti spodnji nasveti mogoče pridejo prav, da svoje zaobljube realiziraš.

Nadaljuj z branjem