Objavljeno od Petra Kordiš  |  06 Apr 2016  |  Nasmehi z ulic

Pariški joie de vivre

Teden v Parizu - med uličnimi umetniki, svežimi bagetami, svežimi siri ter okusnimi vini.
Naj se ga drži nadimek mesta ljubezni ali tisočih luči, Pariz je veliko več kot to. Svojo bageto lahko izberete med 1,784-imi pekarnami, mesto prepleta 6.100 ulic, med katerimi  je najkrajša dolga le 5,75m. In če želite mestni vrvež opazovati v kateri izmed znanih kotnih restavracij ali barov, lahko izbirate med 9.000-imi. 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  27 Feb 2016  |  Nasmehi z ulic

Mesto plesov in Sacher torte - Dunaj

Mesto sanj, plesov in Sacher torte. Dunaj je mesto, ki po raziskavah podjetja Mercer že sedmo leto zaseda častno mesto po kakovosti življenja (Ljubljana se je letos znašla na 76 mestu). Veličastno mesto ob Donavi vsako leto pritegne tudi več kot 12 milijonov turistov; nekateri pa se tja odpravijo "s trebuhom za kruhom" - tako je eno leto nazaj svoje kovčke spakirala Anja, izkoristila službeno ponudbo in zamenjala udobje domače Ljubljane za vrvež na Dunaju.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  26 Jan 2016  |  Nasmehi z ulic

Nasmehi z ulice

Nasmeh je univerzalni jezik, ki ga razume vse človeštvo. Veliko lažje je nasmeh privabiti na obraz prijatelja ali člana družine, kot pa ga izvabiti popolnemu neznancu. Med potovanji v bolj ali manj oddaljene kotičke sveta sem spoznala mnogo različnih ljudi, ki na svojih plečih prenašajo vsakodnevne bitke, zmage in poraze. Vstopila sem v življenje ljudi, prisluhnila njihovi zgodbi in ujela njihovo lepoto v večnost objektiva. Nekateri so se pred objektiv postavili sproščeno in z menoj takoj začeli deliti zgodbe o svoji tradiciji in običajih, uspešnih projektih, medsosedskih zdrahah, neuslišanih ljubeznih ... Ponudili so mi domačo kavo in me poskušali omožiti s sosedovim nečakom, ki je približno mojih let. Drugi so se sramežljivo izmikali. Najprej sem si morala pridobiti njihovo zaupanje, jih s pogovorom pomiriti in z nasmehom spodbuditi. Kadar si danes ogledujem njihove fotografije, iz njih razberem paleto različnih čustev. Vsaka pa nosi tudi svojo zgodbo.

Nadaljuj z branjem