Objavljeno od Petra Kordiš  |  01 Aug 2016  |  Video vsebine

Ko se življenje obrne na glavo.

Ko danes ženska po postavljeni diagnozi raka na dojki na spletu išče dodatne informacije, ji brskalnik v delčku sekunde ponudi na milijone zadetkov v angleščini, več sto tisoč pa jih je tudi v slovenščini. V tej poplavi informacij se ni lahko znajti. Prestrašeni, sami, brez pravih idej in prave volje. Rak je beseda, ki nas nedvomno postavi v tako ulico. Pred visoko steno, kjer se brez moči sprašujemo zakaj jaz, zakaj moja družina. Po prvih neprespanih nočeh, po dnevih tesnobe in strahu pa se moramo vprašati - kaj bo jutri in pojutrišnjem. 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  26 Apr 2016  |  Video vsebine

Matija Gorjanc, dr. dent.med.

Če pomislimo na lep obraz ali ga opazimo v množici, se nam ta nikoli ne izriše kot negibna maska, kot aritmetična popolnost obraznih de- lov in razmerij med njimi. Skoraj brez izjeme je takšen obraz živahen, veder in nasmejan. Izžareva optimizem, energijo. Četudi je nasmešek morda skrivnosten kot pri Moni Lizi, četudi ga obroblja niz smejalnih gubic, bo v nas prebudil pozitivna čustva. Nasmeh privabi oči, ponuja roko. Nasmeh matere že pri dojenčku izvabi na obraz dobro voljo in brezzobi nasmeh.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  11 Apr 2016  |  Video vsebine

Presoterapija za odličen začetek tedna

Verjetno se strinjamo, da je pomembno na kakšen način začnemo svoj dan. Ženski, ki je mama dveh otrok, smo omogočili drugačen začetek tedna - namesto hitrega zajtrka in hitenja v službo, norenja po opravkih ter čakanja v jutranji gneči - smo jo povabili na presoterapijo. Za krepitev imunskega sistema, več energije ter aktiviranje limfnega sistema, ki iz telesa odplakne strupe ter odpadne snovi. 

 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  21 Mar 2016  |  Video vsebine

Bernarda Logar Zakrajšek

Bernarda Logar Zakrajšek, univ. dipl. psih., specialistka klinične psihologije je v knjigi Supermarket lepote opozorila na psihološke vidike estetkih posegov. Preden se odločite za estetski poseg je nujno, da razmislite o vseh vidikih svoje odločitve. Poseg namreč kljub naraščajoči popularnosti in dostopnosti ni enostaven, zato ga ne vzemite zlahka. Pošteno razmislite o sebi, svojih pričakovanjih in poseg načrtujete tudi z vidika časa za pripravo in okrevanje ter denarja, ki ga boste za to potrebovali. Zelo pomembno je, da se nikoli ne čutite prisiljeni v odločitev.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  14 Mar 2016  |  Video vsebine

prof. dr. Uroš Ahčan

Kaj meni estetski kirurg - kakšna je lepa ženska?
Nič ni narobe s hrepenenjem po lepšem videzu, njegovem ohranjanju in nadgrajevanju, nikakor pa to ne sme postati edini in najpomembnejši življenjski projekt posameznika. Olimpijskih prvakov praviloma ne ocenjujemo po zunanjosti, pač pa po rezultatih trdega dela. Pomembno je, da zlasti mladi in neizkušeni vedo, da poleg besedne zveze lep in bogat obstajajo celi leksikoni drugih pojmov in pridevnikov, ki nam življenje lahko naredijo ustvarjalno, bogato, lepo. Pomembno je tudi vedeti, da se posamezni projekti ne končajo po naših pričakovanjih.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  12 Mar 2016  |  Video vsebine

Barbara Hrovatin

Pogovor z Barbaro Hrovatin.
Ortodontija ali zobna in čeljustna ortopedija je veja zobozdravstva, ki se ukvarja z zdravljenjem in odpravljanjem nepravilnosti lege zob in čeljustnic. Obsega klinične postopke, katerih cilj je pravilna postavitev zob, pravilni odnosi med zgornjo in spodnjo čeljustnico, pravilen griz in skladen, harmoničen izgled vaših zob, nasmeha in obraza.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  06 Mar 2016  |  Video vsebine

Oddaja Ugriznimo znanost

Presaditev obraza - napredek medicine ali znanstvena fantastika?

Obraz ima sicer največjo paleto mišic v človeškem telesu - 43 obraznih mišic je neposredno povezanih z obraznimi čustvi, ljudje pa smo sposobni narediti 10.000 unikatnih obraznih izrazov. Kako in zakaj se je človeški obraz razvijal skozi tisočletja?

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  02 Mar 2016  |  Video vsebine

Mito Šinkovec

Eden izmed prvih profesionalnih osebnih trenerjev v Sloveniji, ki je v 17 letih sprejel pod svoje okrilje več kot 950 strank. Verjame v timsko delo, ki prinaša uspeh in po potrebi sodeluje z zdravniki, fizioterapevti, psihiatri in ostalimi strokovno usposobljenimi kadri. Njegov poklic temelji na oblikovanju telesa, pridobivanju lepe postave in kondicije. Pogovor z osebnim trenerjem Mitom - med drugim tudi o tem, kakšen je lep moški in kakšna lepa ženska.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  22 Feb 2016  |  Video vsebine

Nina Šušnjara

Modno oblikovalko smo ulovili med delom in poklepetali o lepotnih standardih. Pri svojem delu sodeluje z ljudmi, ki prihajajo iz različnih področjih, tako z mladimi kot tudi malo starejšimi. Oblikuje za najrazličnejše priložnosti, od večernih zabav, gala prireditev, maturantskih plesov in tudi porok. Meni, da je obleka, ki jo človek nosi, eno od orodij komuniciranja in ustvarjanja vtisa, zato je še kako pomembno, da se v njej dobro počutimo. Le tako smo lahko popolnoma sproščeni. Kaj meni Nina Šušnjara - je res, da "obleka naredi človeka?"

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  08 Feb 2016  |  Video vsebine

Maja Šušnjara

Klepet z Majo Šušnjara. Umetnost ličenja je veščina, kjer je obraz naše platno in ličila barve, s katerimi lahko ustvarimo unikatno umetnino. Vsaka ženska je čudovita in edinstvena. In vsaka je rada urejena. Z ličili lahko ustvarjamo čudeže, poudarimo prednosti obraza in zakrijemo drobne napake. In pri tem še vedno ohranimo videz naravne lepote.

Nadaljuj z branjem