Objavljeno od Petra Kordiš  |  03 Mar 2016  |  Lepotni bazar

Je že čas, da razmišljam o kopalkah?

Poletje je še daleč; ali pač?
Zakorakali smo v pomladne mesece in kmalu bodo revije začele objavljati članke: "Kako do poletnega telesčka v 30-ih, 20-ih ali 10-ih dneh." Verjetno se ženske večkrat ustavimo pred ogledalom in strmimo v svojo po-zimsko podobo; predstavljamo si poletni oddih in pričenjamo opazati vse dodatne grame na različnih delih telesa. Če nas tehtnica in ogledalo postavita na realna tla in si odločimo, da je čas za spremembo - kako začeti?

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  17 Feb 2016  |  Lepotni bazar

Obrvi - ogledalo obraza.

Obrvi so ogledalo našega obraza. Pravijo, da lahko s pravilno (in žal - to velja tudi za napačno) oblikovanimi obrvmi izjemno spremenimo svoj obraz. Še tako profesionalen make up ne bo prišel do izraza, če niso skladno z obraznimi potezami oblikovane tudi obrvi. Izbrskala sem nekaj enostavnih nasvetov, ki se jih je vredno držati. Kako jih pravilno oblikovati? Naslednjih 6 točk ti lahko pomaga do popolnega videza. 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  03 Feb 2016  |  Lepotni bazar

Moringa - čudežno drevo ali lepotna muha enodnevnica?

Naše babice znajo povedati, da za vsako bolezen rož'ca raste. Tako smo seznanjeni z blagodejnimi učinki ognjiča, šipka, sleza, materine dušice... in ostalih rastlinic, ki nam pomagajo pri prehladih, suhi in razpokani koži. Globalizacija je naš svet spremenila v veliko globalno vas in k nam že dolgo pritekajo sestavine, ki ne rastejo na domači zemlji. Opazila sem, da se nekaj podobnega kot v modni industriji dogaja tudi v prehrambeni - vsake toliko naš trg zasedejo produkti, ki so super-mega-musttry. Tako smo zadovoljno prežvekovali chia semena in goji jagode (in pili tudi kaj manj okusnega). In zato sem se odločila raziskati tudi moringo.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  20 Jan 2016  |  Lepotni bazar

Kaj moram vedeti o kozmetiki?

O kozmetiki od A do Ž in triki, ki pomagajo pri prebiranju deklaracij. Spadate med tiste potrošnike, ki v trgovini berejo droben tisk na stekleničkah in ugotavljajo kakšne sestavine se nahajajo v notranjosti? Tudi jaz. Seveda pa je vse prej kot enostavno razvozljati sestavine ter ugotoviti kaj pomenijo določene oznake. Kako torej postati izobražen potrošnik, ki ve kam vlaga svoj denar, kaj pridobi z nakupom in kakšen vpliv ima posamezna sestavina na kožo? 

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  07 Jan 2016  |  Lepotni bazar

10 modnih nasvetov Lucije Gubenšek

Hitro svinčnik v roke - Lucija deli lepotne nasvete!
Kot manekenka je s pomočjo vrhunskih vizažistov, stilistov in tudi kolegic iz modnega sveta usvojila zvijače, s katerimi si lahko pomagamo brez lepotnih posegov.

Nadaljuj z branjem
Objavljeno od Petra Kordiš  |  09 Dec 2015  |  Lepotni bazar

Poznaš svojo kožo?

 Vsaka koža je edinstvena in temu primerna je njena nega. Kadar govorimo o koži, lahko govorimo v presežkih. Koža je namreč največji in po funkciji najbolj vsestranski človeški organ, ki kot ščit skrbno varuje notranje organe in daje telesu celovitost.

Nadaljuj z branjem