Zakaj sploh govorimo o estetiki telesa?

 

Zunanji videz je zelo pomemben. Morda to ne velja za šahovskega prvak ali športnika v boju za olimpijska odličja. Toda veliko raziskav je dokazalo, da so fizično atraktivni in privlačni ljudje bolj priljubljeni in uspešni v vseh obdobjih življenja. Pripisujemo jim celo višjo inteligenco in moralne vrednote. V njihovi družbi se bolje počutimo. Zato se je v zadnjih desetletjih število estetskih posegov močno povečalo. Postali so družbeno sprejemljivi, vsakdanji. Z znanjem estetske kirurgije spreminjamo lepo v lepše in ohranjajamo lepoto. Skladno z večjim povpraševanjem so se pojavile nove tehnike in novo, poglobljeno znanje na področju pomlajevanja oziroma tako imenovane “anti aging” medicine. Sodobna dedek in babica ne sedita več v naslonjaču z volnenimi nogavicami, pač pa se ukvarjata s športom, hodita na različne predstave, aktivno pomagata pri vzgoji vnukov, ustvarjata, potujeta.

Vedno si vzamite čas za iskanje najboljšega plastičnega kirugija!

Skupaj povrnimo nasmeh kot najboljši modni dodatek

 
 

Z znanjem estetske kirurgije spreminjamo lepo v lepše in ohranjajamo lepoto.

Vsakdo se danes sam odloča o svojem načinu življenja in svojem telesu. Srečen pa je le tisti, ki se dobro počuti in je zadovoljen sam s seboj. Zato ni čudno, da je najhitreje razvijajoča medicinska panoga postala estetska medicina. Žal pa je hkrati estetska medicina postala tudi velik posel, ki skriva številne pasti: od nestrokovnosti izvajalcev, zamolčanih stranskih pojavov, prirejenih končnih rezulatov, ki zavajajo paciente. Zato velja pred odločitvijo dobro premisliti, kdaj, kje in pri kom opraviti estetski poseg.

 

Rezultat operacije je spremenjen, svež videz, ki se odseva tudi v psihičnem počutju in doživljanju sveta.

Estetske posege lahko v grobem delimo na neivazivne in invazivne. Vsi imajo svoje prednosti in pomanjkljivosti, vsem pa je skupna sprememba videza, ki bo dolgoročno pozitivno vplivala na posameznikovo samopodobo in njegov odnos do okolice. Končni cilj estetskega posega pa ni zgolj tehnično brezhibno izpeljana operacija, temveč predvsem zadovoljstvo uporabnika. Dober in izkušen estetski kirurg bo pacienta vedno seznanil s predvidenimi tveganji, z njim se bo poglobljeno pogovoril o pričakovanem končnem rezultatu, trajnosti rezultata, izpostavil bo tudi vse možne zaplete, povezane s kirurškim posegom, ter natančno opisal proces okrevanja in njegov časovni okvir. Takšen kirurg bo namreč kirurški poseg izvedel le, če bo v poglobljenem pogovoru ugotovil, da so pričakovanja posameznika skladna z možnostmi medicinske stroke in kratkoročno in dolgoročno ne škodujejo. Optimalen rezultat lahko pričakujemo le pri tistih kirurgih, ki poznajo anatomske in fiziološke vzroke, ki vplivajo na zunanji videz ter dobro poznajo procese staranja na celičnem nivoju, poznajo več možnosti in znajo izbrati najbolj učinkovito metodo, oziroma kombinacijo različnih invazivnih in neinvazivnih kirurških tehnik. V etsteski kirurgiji “dobro”, ni dovolj, cilj je “odlično”. Odlične rezultate pa lahko dosežemo le pri visoko motivirani osebi, z realnimi pričakovanji, ki pri postopku sodeluje in če so izpolnjeni tudi vsi biološki pogoji.

Vsak pacient je drugačen, zato je potrebno podrobnosti operacije prilagoditi vsakemu posamezniku posebej.