Z ostrino uma in ostrino noža

 

Lepota in urejenost sta v sodobni družbi zelo pomembna atributa vsakega posameznika, po drugi strani pa je želja po biti lep in mladostnega videza od nekdaj šibka točka človeške naivnosti, na katero že tisočletja ciljajo trgovci in ponudniki tisočerih storitev.

Tako imenovana razvita družba si je postavila realne in virtualne prodajalne lepote in mladosti. Prodajajo obljube in lepo embalažo, prodajajo pa tudi kakovostne izdelke. Prodajajo psevdoznanost, prodajajo pa tudi pravo, s preverljivimi dokazi podprto medicinsko znanost. Lepota in mladost sta poleg zdravja najbolj iskani dobrini. Vsi skupaj pa soustvarjajo enega največjih globalnih marketov. Ta zaposluje nepregledno množico poklicev, ki se ukvarjajo z delovanjem človeškega stroja in olepševanjem njegove zunanje podobe. Zato je pod uredništvom dr. Ahčana nastala nova pregledna knjiga z naslovom Supermarket lepote. Vljudno vabljeni na eno od številnih predstavitev v letu 2015 in 2016 po Sloveniji.

 

Supermarket lepote
 

V supermarketu lepote se drenjajo neizkušni najstniki, ljudje na vrhuncu svoje ustvarjalne poti, pa tudi dedek in babica, ki si žeita upočasniti čas in v ogledalu zagledati prikupen, spočit obraz. Kako se soočiti z nepregledno in raznoliko ponudbo, ki nas v različih oblikah spremlja 24 ur na dan in obremenjuje že vsa naša čutila? Kaj in kdaj izbrati, da bomo supermarket lepote zapustili zadovoljni, srečni in veseli? Oglejte si zanimiva dejstva o lepotnih posegih v obliki infografike:

 

Estetska kirurgija mora (p)ostati zgolj nevtralno sredstvo, ki ga lahko vedno uporabimo v dobro dobro izobraženih ljudi. Ostrina uma mora biti ostrejša od ostrine noža.

Knjigo je možno kupiti v vseh bolje založenih knjigarnah, Lekarni Ljubljana, večjih Petrolih po Sloveniji ter preko spletne knjigarne: http://www.galarna.si/izdelek/18303/super-market-lepote

Trinajst strokovnjakov iz različnih področij želi skozi poglavja bralca dobro in pošteno informirati, ga izobraziti in mu s tem dati moč.

Pri nastajanju knjige so sodelovali:
prof. dr. Uroš Ahčan, avtor in urednik
Gaja Klarendič, dr.med
Aljoša Rebolj, fotograf
Maja Šušnjara, vizažistka
Nina Šušnjara, modna kreatorka, stilistka
Marija Matijasec, Photoshop umetnica
Mito Šinkovec, osebni trener
Mateja Lasič, dr. med
Matija Gorjanc, maksilofacialni kirurg
Barbara Hrovatin, ortodontinja
Bernarda Logar Zakrajšek, psihologinja
Doroteja Renko Diallo, anesteziologinja
Petra Kordiš, antropologinja, podiplomska študentka družinske terapije

 

Vas zanima kratka predstavitev knjige v PDF formatu? Pošljite nam email in v kratkem se vam bomo oglasili z odgovorom. Vsi odgovori na vsa vaša ključna vprašanja bodo v kratkem odgovorjena. Izpolnite spodnji obrazec.